projecten waar talent voor nodig is

Medewerker Nobleo: Toon Hollanders
Afdeling: Constructies

Opdrachtgever: Mobilis

 

 

Brug over de Tjonger

 

 

Onderdoorgang 't West

 

Omschrijving Project:

De N381 loopt van Drachten naar de Drentse grens, door de gemeenten Opsterland, Heerenveen en Ooststellingwerf. De N381 Drachten - Drentse grens wordt omgevormd tot een stroomweg met alleen ongelijkvloerse kruisingen. Mobilis heeft (samen met Boskalis) het ontwerp en de realisatie van het deel tussen Drachten en de Nanningaweg uitgevoerd in opdracht van provincie Fryslan. Het ontwerp en realisatie van de ongelijkvloerse kruisingen werd door Mobilis uitgevoerd.

 

De ongelijkvloerse kruisingen betroffen 3 fietstunnels (1 in beton met betonnen toeritten, 2 met folieconstructies), 4 verkeerstunnels (2 in beton en 2 met folieconstructies), 2 grote onderdoorgangen (1 in beton en 1 met folieconstructie en Terre Armee) en 4 grote bruggen waarvan 1 met een scherpe kruisingshoek van ca 30 graden.

 

Diensten Nobleo:

Als ontwerp coördinator heeft Nobleo het ontwerp van de 13 kunstwerken geleid vanaf start tender-ontwerp tot en met het uitvoeringsontwerp en back-office gedurende de uitvoering. De ontwerp coordinator gaf sturing aan het ontwerpteam en de integrale afstemming met wegontwerp en overige disciplines.