projecten waar talent voor nodig is

Verbreding A1/A6 Diemen – Almere Havendreef, knooppunt Muiderberg
Talenten Nobleo: Teun Smeijers (projectleider faseringen cluster 3)

Opdrachtgever: Consortium SAAone

 

Projectomschrijving
De weguitbreiding van de A1/A6, over een afstand van 20 kilometer, betreft de verbreding van het traject met extra rijstroken. Zo krijgen de A1 en de A6 tussen knooppunt Diemen en de Hollandse Brug beiden 2x5 rijstroken.
De A6 krijgt vanaf de Hollandse Brug tot en met de Hoge Ring bij Almere 4x2 rijstroken. Op het gehele traject A1/A6 komt een wisselbaan van 2 rijstroken. Daarnaast wordt een deel van de A1 ter hoogte van Muiden verlegd.
De uitbreiding van de A1/A6 voorziet verder onder andere in een permanente bypass in knooppunt Diemen van de A9 naar de A1 met een nieuwe brug over het Amsterdam Rijnkanaal, een aquaduct onder de Vecht, aanpassing van knooppunt Muiderberg met o.a. een nieuwe spoorbrug over de A1 en een uitbreiding van de Hollandse Brug. Tussen Almere Stad-West en Almere Haven komt een nieuwe aansluiting Almere Havendreef en bij de aansluiting Hoge Ring wordt een knooppunt gerealiseerd. 

Luchtfoto juni 2015, de contouren van wat gebouwd gaat worden zijn al zichtbaar.   

 

Werkzaamheden Nobleo 

De werkzaamheden van Nobleo betreft Projectleider faseringen voor cluster 3. Dit is het gedeelte A1 en A6 rondom knooppunt Muidenberg, inclusief het knooppunt zelf.
Hierin zit tevens de spoorkruising Muidenberg. Dit is de grootste boogbrug van Europa met een overspanning van 255m!   

 

Als projectleider heeft Teun een coördinerende rol richting de betrokken disciplines zodat zij tijdig hun input aanleveren voor de totstandkoming van interdisciplinaire faseringsontwerpen. Hierin is Teun verantwoordelijk voor het tijdig inzichtelijk maken/oplossen van de raakvlakken en het opstellen van de planning voor de realisatie van de betreffende fasering.
Tijdens dit proces stuurt Teun het ontwerpteam faseringen aan om de faseringsontwerpen tot een UO niveau te krijgen.